Door de sluiers heen zien

Lieve gidsen,

Ik heb behoefte aan contact maar er leeft geen specifieke vraag in mij.

“Je hoeft geen vraag te hebben. We weten toch wel wat er in je leeft, en in anderen. We zien anders dan jullie. We zien dat er heel veel gaande is en dat veel van de buitenwereld jou bezig houdt. En met jou, vele anderen.

Jij, jullie, hebben deze tijd gekozen om hier te leven. Jullie worden ‘wakker’. Wakker, in de zin van anders gaan zien. Door de sluiers van illusie heen. Dit wakker worden, betekent dat jullie soms nieuwe sluiers van illusies creëren. Dan hebben jullie één laag eraf gepeld, en kom je op een nieuwe illusie.

Wat wij zien, bij jou en bij vele anderen, is het heen en weer schieten tussen de ego-persoonlijkheid en de ziel. Een continu slingeren tussen angst, willen begrijpen, willen controleren en beheersen (ego) en overgave, rust en liefde (ziel). Dat is verwarrend en vermoeiend.

Maar begrijp wel dat er beweging is. Waar jij, en anderen, eerst alleen maar uit de ego-persoonlijkheid leefde, proef je nu ook hoe het is om uit de ziel te leven. En dat smaakt naar meer!

Uiteindelijk gaan jullie allemaal vanuit de ziel leven. Wanneer dat gebeurt, kunnen we niet zeggen omdat tijd een diffuus begrip is. Maar dát het gaat gebeuren, wel.

Je kunt niet anders doen dan je hieraan overgeven, aan die wisselingen in perspectieven en gevoelsstemmingen. Vanuit de bril van het ego ziet de wereld er nu heel onzeker en beangstigend uit.

Vanuit de ziel kun je zien hoe alles, maar dan ook alles, wordt opgeschoond. Het grote, maar ook het kleine in jezelf.

Jullie zijn als collectief bezig het oude los te laten zodat het nieuwe naar binnen kan stromen. Loslaten, afscheid nemen van wat je kent, doet altijd pijn.

Wat helpt is om te voelen wat je ervaart als je vanuit je ziel naar de wereld kijkt, naar het wereldtoneel en naar je binnenwereld. Voel je de rust? Voel je de omarming van wat er is?

Adem naar je hart, alsof je door je hart ademhaalt. Zo is het makkelijker om de bril van de ziel op te zetten.

Houd vol. Houd moed. En weet dat jullie op de goede weg zijn.”

In Liefde ❤️

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Ontvang gratis inspiratie

Ik ga je niet om de haverklap een nieuwsbrief sturen. Dat vind ik als ontvanger van nieuwsbrieven
helemaal niet prettig, en dat doe ik dus zelf ook niet.

Dit is wat je wél kunt verwachten: één keer in de zoveel tijd een inspiratiemail met o.a. uitnodigingen
voor gratis online masterclasses, aankondigingen van nieuwe interviewseries met boeiende
gastsprekers, linkjes naar mijn podcastinterviews en ander nieuws. Soms ontvang je een paar e-mails
in een korte tijd achter elkaar. En soms hoor je wekenlang niets van me. En oh ja, je kunt je altijd
weer uitschrijven.

Aanmeldformulier


Let op: Je ontvangt eerst nog een e-mail van me om je inschrijving te bevestigen. Check ook even je spam folder. Pas nadat je je e-mailadres hebt bevestigd, ontvang je mijn inspiratiemails.