Een klein jongetje zei opgetogen: ‘Mama, morgen is het herfst!’ Ik lag in het park op het gras en keek naar de prachtige felrode bladeren van een boom en genoot van de warme herfstzon op mijn huid. Uit mijn ooghoeken zag ik een moeder voorbijlopen met haar zoontjes.

Wat betekent de herfst van 2020 voor mij, voor ons? Die vraag borrelde in me op. Ik ontving van mijn gidsen de volgende boodschap.

“Jullie mogen de balans gaan opmaken. Met het vallen van de bladeren van de bomen gaan jullie meer naar binnen keren. Jullie maken je ‘winterklaar’.

Het is tijd om los te laten wat niet meer past. Dat kan gaan om kleine, simpele dingen, zoals het opruimen van je kledingkast en het wegdoen van oude kleding.

En het kan gaan om grote thema’s. We vragen met name jullie aandacht voor deze grote thema’s.

Welk thema heb je jaar in jaar uit ‘gespeeld’ op het toneel van het leven? En met welk thema ben je ‘uitgespeeld’? Met welk thema ben jij echt klaar?

Je kunt dat ‘klaar zijn met’ herkennen aan ‘echt je buik ervan vol hebben’. Vaak houdt je ego-persoonlijkheid er dan nog aan vast omdat het gewend is dat te doen. Het zijn patronen en structuren die je honderd keer, misschien wel duizend keer, hebt doorlopen.

Om echt los te laten, is de laatste stap die je zet ‘van het speeltoneel af’. Als het thema zich opnieuw voordoet, stap je met je volle bewustzijn van het podium af. Je houdt er letterlijk mee op om mee te spelen.

Voorbeelden van grote thema’s waarop wij doelen, zijn: je slachtoffer voelen, je minderwaardig voelen of je schuldig voelen.

Dergelijke thema’s horen bij de ego-persoonlijkheid en bij de realiteit van de 3D-aarde. Jullie evolueren nu naar een nieuw aarde-bewustzijn, waar deze thema’s er niet meer toe doen.

Deze herfst mogen jullie allemaal de thema’s loslaten die jullie volledig doorleefd hebben en die jullie enkel nog spelen vanuit gewoonte.

Schud het thema van je af, zoals een slang zijn huid aflegt. Dit kan heel naakt aanvoelen, maar ook puur en vredig.”

In Liefde ❤️